Skyllberg
Energi AB
 

Skyllbergs Bruk har varit leverantör av el i över hundra år. Genom brukets dotterbolag Skyllberg Energi AB levererar vi idag el till ca 1400 kunder, både på brukets eget nät och till kunder på annan ort.


En mindre del av elen är vår egen förnybara elkraft som produceras i brukets fyra småskaliga vattenkraftstationer. Bilden ovan visar sjön Tisaren i södra Närke. I Skogaholm, vid Tisarens utlopp finns två av vattenkraftstationerna. De andra två är belägna i Skyllberg. Återstoden av elen vi säljer kommer från förnybara källor i norra Sverige.

Elpriset rör sig upp och ner efter marknadens svängningar. Ett rörligt elavtal innebär att ditt elpris varierar från månad till månad. Med rörligt elpris betalar du samma pris för elen hela månaden oavsett när på dygnet eller när i veckan du använder den. Priset baseras på ett månatligt kollektivt förbrukningsmönster hos samtliga kunder hos Skyllberg Energi AB.

Det slutliga elpriset sätts i slutet av varje månad när priserna för varje enskild timme fastställts på den nordiska elbörsen Nord Pool. Nord Pools elpriser är normgivande för den skandinaviska elmarknaden.

Faktorer som påverkar det rörliga elpriset:

  • Utbud, alltså hur mycket elkraft vi har tillgång till i landet
  • Efterfrågan, det vill säga hur mycket el förbrukar vi i landet
  • Vilket el-område du bor i. Skyllbergs Bruks elnät ligger i el-område 3.


Teckna elavtal

Önskar du ha Skyllberg Energi AB som din elleverantör? Gör så här!

  • Ta fram aktuellt Anläggnings-id (en lång sifferkod) samt din nätområdeskod (tre bokstäver). Det finns angivet på din elräkning från ditt nätbolag.
  • Mejla oss på kundservice@skyllbergsbruk.se
  • Det går även bra att ringa på telefonnummer 0583-403 00.
  • Önskas e-faktura anmäler man det i sin internetbank.
  • Vill man i stället få sin faktura på e-post går det bra och ni anmäler då er e-postadress till oss.
     
  • När vi fått din bokning av rörligt elavtal kommer du få en bekräftelse. Det finns en lagstadgad uppsägningstid om 14 dagar, så tidigast två veckor efter din anmälan kan det nya avtalet träda i kraft.


  • Ditt avtal om rörligt elpris gäller tills vidare, och har en månads ömsesidig uppsägningstid.

Rörligt elpris – så funkar det

Mina sidor

Redan kund?
Se din förbrukning, anmäl ny adress, teckna avtal, se dina fakturor m.m.
Logga in med Bank-id.

Elstolpe i Skyllberg

Allmänna avtalsvillkor

De viktigaste bestämmelserna i konsumentsammanhang, vid sidan om Ellagen, återfinns i de allmänna avtalsvillkoren EL 2012 K (rev2) och NÄT 2012 K (rev) som gäller från och med 1 januari 2019. Villkoren är utarbetade av branschorganisationen Svensk Energi efter överenskommelse med Konsumentverket och gäller tills vidare.


Bestämmelserna i avtalsvillkoren handlar bland annat om avläsning av elmätaren, ersättning vid elavbrott, betalningsskyldighet och otillåtna efterkrav, förfallodagar och tidsfrister, ångerrätt, krav på säkerhet eller förskottsbetalning, avtalsbrott och avstängning samt vägledning och tvistlösning. Vissa bestämmelser avser bara nät, andra bara elhandel men de flesta bestämmelserna återfinns med vissa avvikelser i avtalsvillkoren för både nät och el.


Avtalsvillkor Elhandel
EL 2012 K (rev)

EL 2012 N (rev)


Särskilda villkor näringsidkare (rev)
Särskilda villkor konsument (rev 2)


Kundservice

Om du har synpunkter på din elräkning eller på hur vi sköter dina elfrågor ber vi dig kontakta Karin Skålberg, Thomas Pehrson eller Maria Gunnarsson, vd för Skyllberg Energi AB. Telefon till Skyllbergs Bruks växel: 0583-403 00


Externa rådgivare och myndigheter
Om du vill ta din fråga vidare till en extern part finns det ett antal myndigheter och instanser som har till uppgift att hjälpa dig utifrån konsumentlagstiftningen.


Rådgivning
Konsumenternas energimarknadsbyrå
 är en självständig byrå som kostnadsfritt informerar, ger råd och vägledning i frågor som rör elmarknaden. Det går också bra att vända sig till kommunens konsumentvägledare.


Omprövning
Energimarknadsinspektionen (EI)
 är en tillsynsmyndighet som ser till att elmarknaden fungerar så bra som möjligt. Hit kan du vända dig om vill pröva en avgifts rimlighet eller bara framföra dina synpunkter. Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) kan du vända dig till om du inte är nöjd med ett beslut från oss. Det är en statlig myndighet som kostnadsfritt gör en opartisk prövning av konsumenttvister.


Dina rättigheter som konsument
Ellagen innehåller ett särskilt kapitel som är viktigt för dig som konsument. Via länken nedan kan du informera dig om dina rättigheter!


Konsumentens rättigheter hittar du i 11 kapitlet i ellagen. Läs Ellagen (Finns på Sveriges riksdags hemsida under ”Dokument och lagar”.)

Share by: